Skip Sidebar

Over ons

Mineke Foundation werkt in Liberia. Ons doel is mensen - vooral jongeren en vrouwen - helpen economisch zelfredzaam te worden. We richten ons op onderwijs en ondernemerschap. We hebben drie ...

Sociale rechtvaardigheidOntwikkelingswerk & RampenhulpverleningOnderwijs
Deel
Mineke Foundation

Over Mineke Foundation

Mineke Foundation werkt in Liberia. Ons doel is mensen - vooral jongeren en vrouwen - helpen economisch zelfredzaam te worden. We richten ons op onderwijs en ondernemerschap. We hebben drie projecten:

== De Damiefa School is een sociale onderneming die betaalbaar privéonderwijs biedt vanaf de kleuterschool tot en met groep acht. Het nationale Liberiaanse curriculum wordt aangevuld met een Art education programma wat ontwikkeld is door Nederlandse leerkrachten en een Reading comprehension programma wat door Amerikaanse onderwijzers ontwikkeld is voor Liberia. Het is onze ambitie de school uit te laten groeien tot een volwaardige middelbare school. De school wordt momenteel gerenoveerd.

== Onze Women’s Club is een sociaal educatief programma van maandelijkse workshops & en bijeenkomsten voor vrouwen. De workshops gaan over onderwerpen als (reproductieve) gezondheid, vrouwenrechten, leiderschap en seksueel geweld. De trainingen zijn gericht op ondernemerschap, aangevuld met microleningen. Over een paar jaar hopen we ook volwassenenonderwijs toe te voegen.

== Het Resource Center is een multifunctionele ruimte met een kleine bibliotheek/computerlokaal met twee gebruikersgroepen. Enerzijds zijn dat de kinderen van de Damiefa School, anderzijds zijn dat jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Voor hen biedt Mineke Foundation – zowel zelf als in samenwerking met partners – een reeks trainingsprogramma’s gericht op het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt. De training omvat o.a. soft skills, ondernemerschap en digital skills.

Bekijk onze Facebookpagina voor recente updates: www.facebook.com/MinekeFoundation

Mineke Foundation is een onderscheiden stichting die bekend staat om haar kwaliteit en professionaliteit. Wij zijn een geaccrediteerde lokale Liberiaanse ngo, vakschool en particuliere (basis)school.

Een klein, betrokken en gemotiveerd lokaal team voert onze projecten in Liberia uit. De Nederlandse stichting bestaat uit internationale vrijwilligers en ondersteunt ons team in Liberia, o.a. met fondsenwerving, social media & communicatie en kennisoverdracht. Er is regelmatig contact tussen de teams.

Onze leuke en enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt! We werken allemaal vanuit huis en hebben regelmatig Zoom calls, ook met ons team in Liberia. Vrijwilligers die in Nederland wonen ontmoeten elkaar meestal twee keer per jaar. Goed om te weten: we spreken zowel Nederlands als Engels, maar spreken Engels tijdens calls & vergaderingen.

Mineke Foundation is in 2009 opgericht door Tonia Dabwe om voort te bouwen op het werk dat haar ouders eind jaren '60 in Liberia zijn gestart. De stichting is vernoemd naar Tonia's Nederlandse moeder die sinds de burgeroorlog in Liberia vermist wordt.

Foto's