Post | juni 2021 | Maatjesprojecten | 2 min lezen

ANWB AutoMaatje Deventer

Voor wie? Voor minder mobiele mensen die qua vervoer geen redelijk alternatief hebben en hierdoor niet makkelijk buiten de deur komen of tijdelijk vast komen te zitten.

 

Ben je minder mobiel, heb je geen auto tot je beschikking, geen of een te klein eigen netwerk, is OV of taxi geen optie voor je en zit je daardoor veel thuis? Dan kan je wereld ineens heel klein worden. Voor sommigen is zelfs vervoer naar een afspraak bij de fysio of huisarts al moeilijk te organiseren.

Voor jou is het heel fijn om te weten dat er een netwerk is van vrijwillige chauffeurs, die je graag op weg helpen. Die helpen jouw wereld weer wat groter en bereikbaarder te maken. Niet alleen om naar de huisarts te kunnen, maar ook voor leuke bezigheden of uitjes. Even gezellig samen op pad! Of eindelijk weer eens naar een vriend(in) of familielid kunnen.

 

ANWB AutoMaatje is een vrijwilligersinitiatief van chauffeursmaatjes die je op verzoek vervoeren en gezelschap bieden. Hiervoor gebruiken zij hun eigen auto en betaal je als deelnemer een tegemoetkoming in de onkosten van 30ct/km. Omdat het een vrijwilligersinitiatief is en geen vervoersdienst hebben ze geen vervoersplicht. Maar in de praktijk zien we dat er altijd een koppeling te maken is met een geschikt AutoMaatje. Om een geschikt AutoMaatje te vinden voor jouw ritje vraag je deze minimaal 2 dagen van tevoren aan.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Bel gerust om je vraag te stellen aan 1 van de vrijwilligers van het servicepunt (0570 - 781 781, ma t/m do 9-12 uur). Ze denken graag met je mee.

 

Training ANWB AutoMaatje Deventer vraagt wel wat van de vrijwillige chauffeurs. Een goed begin is immers het halve werk. Naast een aantal geldige papieren en verzekeringen, worden alle chauffeurs ook gescreend en krijgen een workshop en persoonlijk startgesprek. Daarnaast hebben alle vrijwilligers en coördinator van ANWB AutoMaatje regelmatig contact met elkaar om ervaringen en updates te delen en inspiratie op te doen. Zo helpen we samen bewoners weer op weg!

Meer informatie en aanmelden https://www.deventerdoet.nl/automaatje

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Taalmaatjes

| Maatjesprojecten
Voor wie?
Voor volwassen anderstaligen. Er is geen drempel wat betreft leeftijd of opleiding ...
Lees meer

Beter met je buren

| Maatjesprojecten
Voor wie? Voor buren

Beter met je Buren helpt mensen in Deventer om met elkaar in contact te komen en ...
Lees meer

Vrijwillige Thuisadministratie

| Maatjesprojecten
Voor wie? Mensen die hulp nodig hebben bij de administratie

De vrijwillige thuisadministratie van ...
Lees meer