Post | maart 2021 | Maatjesprojecten | 1 min lezen

Taal maatje

Voor wie? Voor volwassen anderstaligen, zowel mannen als vrouwen. Huis der Taal heeft geen drempel wat betreft leeftijd of opleiding. Enigszins aanspreekbaar in het Nederlands is wel belangrijk want (eenvoudig) kunnen communiceren met het taalmaatje is een voorwaarde.


Huis der Taal staat voor contact tussen verschillende culturen en vergroten van de taalvaardigheid, waardoor mensen zich hier beter redden. Door het één op één-contact kunnen onze taalmaatjes gericht werken aan de praktische taalvaardigheden die de deelnemer wil verbeteren. En door de informele aanpak ontstaat er vertrouwen, belangrijk om stappen te durven zetten.


Na de intake worden de deelnemer en de vrijwilliger gekoppeld. Wat elk koppel doet tijdens het wekelijkse bezoek, wisselt per koppel. Uitgangspunt is de praktische leervraag van de deelnemer, wat wil de deelnemer beter kunnen in het Nederlands? Elke vrijwilliger volgt een introductietraining met aandacht voor NT2-verwerving, de aanpak, interculturele communicatie, grenzen stellen en empowerment. Huis der Taal organiseert verschillende gezamenlijke activiteiten, heeft een website met Nieuwsbrief en taalmaatjes kunnen er met al hun vragen terecht. Huis der Taal is gevestigd in de centrale bibliotheek, daar is een grote collectie bruikbaar materiaal voor taalmaatjes.Training Elke vrijwilliger volgt een introductietraining met aandacht voor NT2-verwerving, de aanpak, interculturele communicatie, grenzen stellen en empowerment.  

Meer informatie en aanmelden https://www.huisdertaal.nl


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Beter met je buren

| Maatjesprojecten
Voor wie? Voor buren

Beter met je Buren helpt mensen in Deventer om met elkaar in contact te komen en ...
Lees meer

Vrijwillige Thuisadministratie

| Maatjesprojecten
Voor wie? Mensen die hulp nodig hebben bij de administratie

De vrijwillige thuisadministratie van ...
Lees meer

Buddyzorg

| Maatjesprojecten
Voor wie? Mensen met een levensbedreigende ziekte

Als buddy hou je gezelschap en/of ondersteunt bij ...
Lees meer