Heb jij hart voor mensen?

Heb jij hart voor mensen?

Project (Tijdelijk) · 0–8 uur/week
Bergpoortstraat 159, 7411 CV Deventer, Nederland
HulpverleningSociaal contactZorg
WelzijnOuderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel
#63872
Scan me of ga naar www.deventermaatjes.nl/o/Stichting-Thuis-Sterven-Zuidwest-Overijssel/activiteiten/Heb-jij-hart-voor-mensen/63872 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Stichting Thuis Sterven heeft ruimte voor vrijwilligers die tussen 23 en 7 uur willen waken bij ernstig zieken die thuis willen sterven

Uitgebreide omschrijving

Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel bestaat al sinds 1988. Onze vrijwilligers zorgen in de nacht (en soms overdag) voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensdagen. Zo kunnen de familieleden een nacht slapen of even tijd voor zichzelf nemen.

We hebben 26 vrijwilligers. Een achtergrond in de zorg is niet strikt noodzakelijk om dit werk te kunnen doen. Wel is het noodzakelijk dat je een venewichtige persoon bent die affiniteit heeft met ernstig zieken en hun mantelzorgers.

Een vrijwilliger neemt de taak van de mantelzorger een nacht over en is een luisterend oor. Inzet gebeurt in overleg, sommige vrijwilligers willen eens per week beschikbaar zijn, maar eens per 2 of 3 weken kan ook. Gemiddeld waakt een vrijwilliger 1 keer per maand een nacht.

Een vrijwilliger gaat goed voorbereid van start door het volgen van een cursus van een 6 dagdelen. Hierin wordt naast praktische zorg ook aandacht besteed aan rouw, het stervensproces, sterven in andere culturen, euthanasie en palliatieve sedatie. Bij voldoende aanmelding starten we binnenkort weer met een cursus! Daarnaast loop je een of twee nachten mee met een ervaren vrijwilliger.

We bieden zeer goede begeleiding en ondersteuning, een gezellige, gevarieerde vrijwilligersgroep en door het jaar heen geregeld contactmomenten met leuke en leerzame activiteiten.

Voor krijgen we veel waardering en het geeft vrijwilligers een hoop voldoening.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Nb het adres is van ons secretariaat, we hebben geen kantoor maar werken vanuit huis en bij mensen thuis.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Thuis Sterven Zuidwest Overijssel

STS biedt al meer dan 30 jaar hulp in situaties waar mensen thuis willen sterven. Dat doen we door te waken bij de stervende, 's nachts en soms ook een dagdeel overdag. Zo kunnen de mantelzorgers even bijslapen of afstand nemen en houden ze de zorg langer vol.