Skip Sidebar
Buddies

Buddies

Non-profit

Over ons

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een ...

Kinderen & JongerenMensen met een beperkingSociale rechtvaardigheid
Deel
Buddie gezocht voor jongeren met een beperking

Buddie gezocht voor jongeren met een beperking

Structureel werk · Flexibele uren
Deventer, Overijssel, Nederland
Kinderen & JongerenMensen met een beperkingSociale rechtvaardigheid
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Buddies
#52910
Scan me of ga naar www.deventermaatjes.nl/o/Buddies/activiteiten/Buddie-gezocht-voor-jongeren-met-een-beperking/52910 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vriendschap tussen jongeren met en zonder een beperking

Uitgebreide omschrijving

Omschrijving

Vind je het leuk om iets te betekenen voor jongeren met een licht verstandelijke beperking of een fysieke beperking? Wil je echt het verschil maken in de maatschappij? Wordt dan Buddy en sluit een vriendschap met een jongere met een beperking [tot 35 jaar]. Je zult zien dat dit een verrijking van het leven is voor de Buddy maar dat deze vriendschap ook voor jou van grote betekenis gaat zijn.Wat doen [Buddies]?


Samen met je Buddy ga je leuke, gezellige, spannende of juist ontspannende activiteiten doen. Dicht bij huis, een film of een serie kijken, knutselen of wat lekkers bakken. Lekker samen buiten sporten of naar een voorstelling. Wat dacht je van een bezoek aan een pretpark of ga gezellig samen naar een feestje.

Jullie geven samen invulling aan de vriendschap. Doe gewoon wat bij jullie past en waar jullie beide zin in hebben. Van te voren maak je goede afspraken met elkaar en ieder betaalt voor zichzelf.

Behoor je helaas niet meer tot de leeftijd van de doelgroep (16 – 35 jaar), maar zal je wel graag iets voor deze doelgroep willen beteken? Word dan Vriendschapscoach bij [Buddies]. Je ondersteunt de regiomanager en voert intake gesprekken, maakt en begeleidt koppels en begeleidt intervisie- en groepsbijeenkomsten.

Waarom is er een maatje nodig?


Voor veel mensen zijn leuke activiteiten met vrienden of vriendinnen een vanzelfsprekendheid. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of een vaste avond in de week sporten. Het doen van dit soort ‘vanzelfsprekende’ activiteiten geldt helaas niet voor iedereen. Jongeren met een licht verstandelijke of fysieke beperking hebben vaak geen vriend en/of vriendin waarmee zij leuke activiteiten doen. Daarnaast is het voor hen moeilijk om uit zichzelf sociale contacten aan te gaan.[Buddies]


[Buddies] geeft deze jongeren de kans om vriendschappen aan te gaan en zo deel te nemen aan sociaal maatschappelijke activiteiten.

“Wij zijn al zes jaar hartsBuddies! En we doen echte meidendingen, zoals shoppen, beautymiddagjes, koffie drinken en pannenkoeken bakken. Het is altijd leuk!” roepen buddies Gonnie en Saskia.


Vaardigheden

  • Je bent een verbinder
  • Je hebt goede communicatieve skills
  • Je hebt een goed organisatorisch overzicht
  • Je bent een open persoonlijkheid met veel verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Voor studenten: Je bent op zoek naar werkervaring en wilt tijdens je opleiding vlieguren maken op vrijwillige basis.


Overige informatie

Voor informatie over de functie of procedure kun je contact met ons opnemen of kijken op onze website.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Deventer Activiteiten > Buddies > Buddie gezocht voor jongeren met een beperking

Over Buddies

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.

Jaarlijks bieden we honderden nieuwe vriendschappen verspreid door heel Nederland en werken hiermee aan een inclusief Nederland. We bieden deze vriendschappen aan door middel van 2 verschillende programma’s, een programma voor jongeren met een lichamelijke beperking en een programma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.