Post | mei 2021 | Maatjesprojecten | 1 min lezen

Humanitas Steun bij verlies en rouw

Voor wie? Voor mensen die een dierbare zijn verloren of een ander soort verlies kennen.


Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil en voel je je alleen in je rouw en eenzaam. En dan is het fijn om erover te kunnen praten. Maar ook andere soorten verlies kunnen leiden tot rouw. Denk aan het verlies van een relatie, een baan, werkomgeving, woonomgeving, vriendschap(pen), hoop of gezondheid.

Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk.


Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij verlies en rouw helpt en toont begrip. Dit is voor deelnemers geheel kosteloos. Met betrokkenheid en aandacht zal de vrijwilliger naar je luisteren. De herkenning, erkenning en steun van je verdriet en eenzaamheid bieden vaak troost. Het is wel de bedoeling dat je het stuur over je eigen leven (en rouw) weer helemaal zelf in handen krijgt.De vrijwilligers van Humanitas zijn betrokken, voor dit werk opgeleid en vaak ook ervaringsdeskundig. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een bepaalde periode tot je zelf weer het stuur in handen neemt en gaat uiteraard altijd vertrouwelijk om met alles wat je vertelt. 


Training Niemand gaat onvoorbereid op pad voor Humanitas. Als vrijwilliger krijg je een basistraining, voordat je als maatje of coach aan de slag gaat. Ook worden er ter ondersteuning van de vrijwilligers regelmatig overleg-, bijscholings- en/of themabijeenkomsten georganiseerd, waarbij ontwikkelingen op een bepaald gebied worden besproken. Daarin delen we onze ervaringen met elkaar, leren we van elkaar en doen we inspiratie op.

Meer informatie en aanmelden https://www.humanitas.nl/afdeling/deventer/activiteiten/humanitas-steun-bij-rouw/

Deel blogpost