Skip Sidebar

Over ons

Het ontplooien van activiteiten, projecten en initiatieven ter ondersteuning van mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig wonen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst ...

Welzijn
Deel

Neem jij Margit mee voor een autorit?

Structureel werk
Lange Zandstraat 15, 7412 CD Deventer, Netherlands
Sociaal contactMaatje & buddy
Welzijn
Activiteit Delen
Vriendendiensten
#28625
Scan me of ga naar www.deventermaatjes.nl/o/Vriendendiensten/activiteiten/Neem-jij-Margit-mee-voor-een-autorit/28625 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Dan ben jij hèt maatje dat wij zoeken! 
Als maatje spreek je regelmatig af met een deelnemer om koffie te drinken, te kletsen of samen iets te ondernemen.

Uitgebreide omschrijving

Voor een lieve, vriendelijke dame van 58 die in Bathmen woont zijn wij opzoek naar een leuk maatje. Ze zou het leuk vinden om samen een stukje rond te rijden in de auto, ergens een ijsje te halen of een korte wandeling te maken.


Onze deelnemers zijn 18+, hebben een psychische kwetsbaarheid, wonen zelfstandig of begeleid en zijn op zoek naar sociale contacten. Als maatje geef je zelf aan wat je wensen zijn in het contact en wat voor jou passende tijden zijn. Op basis van jullie voorkeuren wordt er een match gemaakt. Voor beiden is het een leuk, sociaal contact!  

 

Kennis van psychiatrie is geen vereiste, je wordt gekoppeld aan één van de coördinatoren voor de nodige begeleiding. Wij bieden onze vrijwilligers (vrijblijvend) regelmatig interessante, gezellige activiteiten om elkaar te leren kennen en om kennis op te doen over de psychiatrie.  

 

Enthousiast geworden? Neem contact op met Vriendendiensten via: 

  • 0570-613747  

 

Of bezoek onze website

 

  

Werktijden  

In overleg. Samen met de deelnemer worden afspraken gemaakt omtrent frequentie en tijdstip.  

  

Bijzondere voorwaarden  

Vriendendiensten (werkgebied: gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst) is er voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Onze deelnemers wonen over het algemeen zelfstandig of begeleid. De leeftijd ligt tussen de 18 en 80 jaar. Onze activiteiten richten zich op contact en vrijetijdsbesteding. Om als vrijwilliger maatje te worden hoef je geen kennis van of ervaring in de psychiatrie te hebben. In het contact gaat het om gelijkwaardigheid en medemenselijkheid.  

 

Inwerkmethode en begeleiding  

Iedere vrijwilliger wordt begeleid door een van de maatjescoördinatoren. De vrijwilliger kan met vragen, problemen of opmerkingen bij de desbetreffende coördinator terecht. Nadat de vrijwilliger gekoppeld is, houdt de coördinator contact. Enkele afspraken staan vast; zo heeft de coördinator na drie maanden en na een jaar een evaluatie- en/of een afsluitingsgesprek.  

 

Scholing  

Een aantal keren per jaar worden er themabijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers en stagiaires. Tevens is er een aantal keren per jaar een introductie voor nieuwe vrijwilligers. Verder organiseren wij iedere maand een vriendencafé voor iedereen die bij ons staat ingeschreven. Op deze avonden kunt u andere vrijwilligers maar ook deelnemers ontmoeten.  

  

Onkostenvergoeding  

Alle vrijwilligers zijn WA verzekerd. Voor ieder maatjes-koppel is er een budget van 50 euro om vrij te besteden aan activiteiten. Bij overige kosten betaalt ieder zijn eigen deel. Er is km-vergoeding mogelijk.  

  

  

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > Vriendendiensten > Neem jij Margit mee voor een autorit?

Over Vriendendiensten

Het ontplooien van activiteiten, projecten en initiatieven ter ondersteuning van mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig wonen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.

Vriendendiensten heeft drie hoofdactiviteiten:
1.Maatjesactiviteiten:
- 1-op-1 maatjes
- groepsmaatje
- tafelmaatjes
- vriendencafés

2. Onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning:
- individuele cliëntondersteuning
- collectieve cliëntondersteuning
- advies, hulp en ondersteuning bij PGB zaken
- hulp bij klachten bezwaar en beroep

3. Zelfregiecentrum:
Iedereen is welkom (zonder indicatie) voor:
- activiteiten
- open centrum
- luisterend oor
- actieve bijdrage bezoekers
- Herstel(activiteiten)