Poll

Poll niet actief.

Factsheet: Vriendendiensten Deventer

Logo

Naam project   Vriendendiensten Deventer
Doelgroep De maatjesactiviteiten van Vriendendiensten zijn er voor mensen (18+) met een psychische kwetsbaarheid en die zelfstandig- of beschermd wonen.
Waar Gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.
Doel project Verbreden van het sociaal netwerk van de deelnemer en het doorbreken van een eventueel isolement, door middel van het inzetten van een vrijwilliger en/of groepsactiviteiten.
Omschrijving project Vrijwilligers worden op maat gekoppeld aan een deelnemer of groep deelnemers. Persoonlijke voorkeuren en wensen van zowel deelnemer(s) als vrijwilliger zijn hierbij leidend. Daarnaast staat bij andere activiteiten van Vriendendiensten ‘contact’ centraal; men kan bijv. deelnemen aan het Vriendencafé (maandelijks) en aan losse éénmalige activiteiten (er-op-uit-activiteiten).
Hoe lang In principe duren de 1-op-1 contacten minimaal één jaar. Na de jaarlijkse evaluatie wordt besloten of en hoe men verder gaat met het contact.
Hoe vaak Het maatjeskoppel (deelnemer en vrijwilliger) treft elkaar wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van wat beiden prettig vinden). De groepen ontmoeten elkaar maandelijks op een vaste dag en ondernemen een vaste activiteit. Bijvoorbeeld wandelen, zwemmen of spelletjes spelen.
Training Voor nieuwe vrijwilligers wordt er een introductieochtend georganiseerd. Daarnaast zijn er 2 tot 3 keer per jaar thema-avonden.
Verklaring gedrag Hoeft niet te worden ingeleverd
Bijzonderheden Meer informatie is te lezen op de website van Vriendendiensten Deventer (gebruik de link hieronder).
   
Naam organisatie Vriendendiensten Deventer
Meer informatie en aanmelden   http://www.vriendendienstendeventer.nl
   
   
Reageer op dit maatjesproject Reageer op dit maatjesproject

Prikbord

06.08.2020 1:57:30 PM
Tuinhulp om weer begin te maken
lees verder

15.04.2020 1:12:16 PM
Enquete arbeidsmarktcommunicatie
lees verder

17.02.2020 12:35:18 PM
Fotografie-maatje gezocht!
lees verder

11.12.2018 7:23:28 PM
broers en zussen maatjes gezocht
lees verder

04.07.2018 9:56:54 PM
Koffie-maatje en gezelligheid
lees verder