Poll

Poll niet actief.

Factsheet: Huis der Taal

Logo

Naam project   Huis der Taal
Doelgroep Voor volwassen anderstaligen, zowel mannen als vrouwen. Huis der Taal heeft geen drempel wat betreft leeftijd of opleiding. Enigszins aanspreekbaar in het Nederlands is wel belangrijk want (eenvoudig) kunnen communiceren met het taalmaatje is een voorwaarde.
Waar Deventer
Doel project Huis der Taal staat voor contact tussen verschillende culturen en vergroten van de taalvaardigheid, waardoor mensen zich hier beter redden. Door het één op één-contact kunnen onze taalmaatjes gericht werken aan de praktische taalvaardigheden die de deelnemer wil verbeteren. En door de informele aanpak ontstaat er vertrouwen, belangrijk om stappen te durven zetten.
Omschrijving project Na de intake worden de deelnemer en de vrijwilliger gekoppeld. Wat elk koppel doet tijdens het wekelijkse bezoek, wisselt per koppel. Uitgangspunt is de praktische leervraag van de deelnemer, wat wil de deelnemer beter kunnen in het Nederlands? Elke vrijwilliger volgt een introductietraining met aandacht voor NT2-verwerving, de aanpak, interculturele communicatie, grenzen stellen en empowerment. Huis der Taal organiseert verschillende gezamenlijke activiteiten, heeft een website met Nieuwsbrief en taalmaatjes kunnen er met al hun vragen terecht. Huis der Taal is gevestigd in de centrale bibliotheek op de Brink, daar is een grote collectie bruikbaar materiaal voor taalmaatjes.
Hoe lang 1 jaar
Hoe vaak Wekelijks, ongeveer 2 uur
Training Elke vrijwilliger volgt een introductietraining met aandacht voor NT2-verwerving, de aanpak, interculturele communicatie, grenzen stellen en empowerment.
   
Wil je samen met een anderstalige Deventenaar op een praktische manier het Nederlands oefenen? Word taalmaatje!
   
Naam organisatie Huis der Taal
Meer informatie en aanmelden   http://www.huisdertaal.nl
   
   
Reageer op dit maatjesproject Reageer op dit maatjesproject

Prikbord

06.08.2020 1:57:30 PM
Tuinhulp om weer begin te maken
lees verder

15.04.2020 1:12:16 PM
Enquete arbeidsmarktcommunicatie
lees verder

17.02.2020 12:35:18 PM
Fotografie-maatje gezocht!
lees verder

11.12.2018 7:23:28 PM
broers en zussen maatjes gezocht
lees verder

04.07.2018 9:56:54 PM
Koffie-maatje en gezelligheid
lees verder